Schoolbibliotheek

Bibliotheek, Het Leespunt

We beschikken op onze school over een prachtige schoolbibliotheek, het LeesPunt. Deze bibliotheek is opgezet in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheek, Bibliotheek De Lage Beemden, en wordt onderhouden door zeer enthousiaste vrijwillige ouders.

Het LeesPunt beschikt over een uitgebreide collectie prentenboeken, informatieve boeken, Makkelijk Lezen boeken en leesboeken. Jaarlijks worden er nieuwe boeken aangeschaft, waardoor de collectie actueel en aantrekkelijk blijft. Het uitgangspunt van de schoolbibliotheek is leesbeleving en leesplezier. Daarom staan de boeken hier ook niet op AVI gerangschikt, maar in thema’s die aansluiten bij de interesses van kinderen. Denk hierbij aan ‘sport’, ‘natuur’, ‘fantasie’, spannend’, ‘school’, etc. Binnen elk thema staan zowel lees- als informatieve boeken. Het idee hierachter is dat kinderen een boek kiezen dat ze LEUK vinden!

Alle kinderen van Bredeschool De Muldershof zijn lid van de openbare bibliotheek. Het biebpasje gebruiken ze om bij de openbare bibliotheek te lenen. Maar met hetzelfde lidnummer lenen ze ook in de schoolbieb. Het is gebleken dat kinderen die kunnen beschikken over een schoolbibliotheek ook meer lenen bij de openbare bibliotheek.

Ook vanuit thuis kunnen de kinderen de collectie van het LeesPunt raadplegen. Dat kan via de volgende link: LINK PORTAL. Hier kunnen ze zien welke boeken er op school beschikbaar zijn, welke bij de openbare bibliotheek, maar ze kunnen hier ook interessante links vinden naar websites. Ook bestaat er de mogelijkheid om boeken te reserveren, zowel op school als ook bij de openbare bibliotheek. LET OP: boeken die gereserveerd worden bij de openbare bibliotheek, moeten ook daar worden opgehaald! De collecties zijn volledig gescheiden. Dit betekent ook dat de boeken van het LeesPunt op school blijven.

Neem eens een kijkje in het LeesPunt en op de site van onze schoolbieb. U bent van harte welkom.