Boekenmarkt donderdag 10 oktober 15.15 - 17.00 uur

De 65ste editie van de Kinderboekenweek vindt op onze school plaats van 2 t/m 10 oktober 2019. Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 is Vervoersmiddelen en het motto is Reis mee!

 

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over vervoersmiddelen. Onder het motto Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Een reis verrijkt je leven en met een boek kan een kind elke reis maken die hij of zij wil. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.

De week start natuurlijk met een opening in de aula van de school. Gedurende de week gaan we samen extra veel (voor)lezen en knutselen rondom dit leuke thema. De resultaten van al dat harde werk zullen worden tentoongesteld op donderdag 10 oktober tussen 15.15 – 17.00 uur. U bent van harte welkom!

 

Tegelijkertijd hebben de kinderen die dat willen dan de gelegenheid om hun oude boeken te ruilen of te verkopen voor een kleine prijs (Max. 1 euro). Deze boekenmarkt kunt u vinden in de aula en/of op het middenbouwplein. De boeken kunnen op een tafel worden geëtaleerd of op een kleedje voor op de grond dat de kinderen zelf van thuis kunnen meebrengen. Prentenboeken, romans, strips, poëziebundels en informatieve boeken, alles is mogelijk. Iedereen mag winkeltje spelen!