Rian van Houts

Leerkracht muziek

rian.vanhouts AT prodas DOT nl
Méér Muziek op de Muldershof!

En dat gebeurt echt. Eéns in de twee weken kom ik, Rian van Houts, in iedere groep om muziekles te geven. De leerkracht van de klas is er gewoon bij, zodat de les de week erop vervolg krijgt van de eigen leerkracht. Op deze manier hoop ik de leerkrachten op de Muldershof wat extra bagage te geven voor muziekonderwijs.

Muziek als hobby
Ik ben Rian van Houts, leerkracht basisonderwijs in Someren en sinds juni 2019 ook muziekspecialist. Muziek is mij met de paplepel ingegoten. Als klein kind zong ik altijd bij een kinderkoor. Toen ik daarmee stopte, ben ik op gitaarles gegaan. Jammer genoeg kon ik bij de hofkapel (carnaval) niet met een gitaar meedoen. Omdat ik al noten kon lezen, dacht ik dat het nooit moeilijk kon zijn om een ander instrument te leren. Iemand had nog een tuba (bariton) op zolder liggen en daar heb ik mezelf op leren spelen. Dat heb ik jaren met veel plezier gedaan. Het zingen bleef ook kriebelen. Daarom heb ik weer de stap gemaakt naar een koor waar ik ook de combinatie met dans en toneelspel kon maken. Na ruim 13 jaar ben ik daarmee gestopt. Eens afwachten wat voor muzikale hobby er nu op mijn pad komt...

Muziek als werk
Ik heb altijd de wens gehad en gehouden om kinderen muziekles te geven. Na de HAVO heb ik op Hogeschool de Kempel mijn bevoegdheid als leerkracht in het basisonderwijs gehaald en ben ik direct aan de slag gegaan bij Stichting Prodas. Ik werk nog steeds met heel veel plezier op de Mariaschool in Someren in groep 7 en wil heel graag mijn specialisatie in muziek inzetten. Deze kans krijg ik nu op de Muldershof. Ik ben blij te ervaren dat zowel de kinderen als de leerkrachten met heel veel enthousiasme deelnemen en genieten van de muzieklessen. Ik hoop jullie hier ook snel mee te verrassen tijdens één van de "Muldershof heeft talent"-momenten.

Tot dan!

Muzikale groet, Rian van Houts
Naar overzicht