Franka Verhoeven - van Mierlo

Leerkracht groep 7
Leescoördinator

franka.verhoeven AT eenbes DOT nl

Al vele jaren werk ik met veel plezier aan de ontwikkeling van kinderen in het basisonderwijs. Een fijne sfeer in de groep vind ik heel belangrijk. Dat is de basis waarop je verder kunt bouwen. Mijn hart ligt echt bij de kinderen; kijken wat ieder kind persoonlijk nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Kinderen zijn nog heel puur, dus dat is ook elke dag puur genieten! Ik vind het belangrijk om goed en met regelmaat contact met de kinderen en hun ouders te hebben.

 

Als leescoördinator vind ik het belangrijk een uitdagende leesomgeving te ontwikkelen. Tijdens mijn Post-HBO opleiding tot ‘Specialist Jeugdliteratuur’ heb ik geleerd hoe de inzet van  kinderboeken een meerwaarde kunnen hebben boven het reguliere methodisch werken. Jeugdliteratuur helpt de kinderen bij het vormen van een open, kritische en nieuwsgierige blik op de wereld. Ik wil de kinderen op een professionele wijze stimuleren om gemotiveerd te lezen. Dagelijks lezen en met grote regelmaat voorgelezen worden, moeten zowel op school als thuis vanzelfsprekend worden. Ik wil graag dat álle kinderen het plezier in lezen ervaren!

 

Dit schooljaar krijg ik groep 7 weer  onder mijn hoede. Natuurlijk gaan we hard werken en veel leren. Maar we gaan ook veel leuke dingen doen. Het zal dus vast weer een leuk, leerzaam en gezellig schooljaar worden!

 

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u andere vragen? U kunt mij altijd persoonlijk benaderen.

Naar overzicht