Tienjarig bestaan van Het Leespunt

Tijdens de opening van de Kinderboekenweek met het thema 'Worden wat je wil', hebben we tegelijk het tienjarig jubileum van onze schoolbibliotheek herdacht. Tien jaren waarin de kinderen in een goed uitgeruste bibliotheek, die altijd up-to-date is, steeds weer een boek naar keuze hebben kunnen vinden.

 

We vinden het belangrijk dat de kinderen leesplezier kunnen ervaren. Want leesplezier zorgt voor leesmotivatie en gemotiveerde kinderen willen beter worden in lezen. We hebben de boeken dan ook niet gerangschikt op AVI-niveaus, maar op onderwerpen. Er staat voor elk wat wils!

 

Esther Göring van bibliotheek De Lage Beemden, heeft samen met ons deze bibliotheek opgericht: de eerste schoolbibliotheek binnen het werkgebied van De Lage Beemden. Zij is speciaal gekomen om dit jubileum met ons te herdenken. Als kers op de taart heeft ze nog voorgelezen uit het boek 'De dappere ridster'.

 

Tot slot mochten de kinderen nog dansen op het lied 'Worden wat je wil'. De opening van de KInderboekenweek was nu een feit.

 

Allemaal veel leesplezier tijdens het grootste kinderboekenfeest van Nederland!